САЩ призоваха Русия да изтегли войските си от украинската граница или

...
САЩ призоваха Русия да изтегли войските си от украинската граница или
Коментари Харесай

САЩ: Русия да се изтегли от Украйна или да се подготви за най-тежките санкции |

САЩ призоваха Русия да изтегли войските си от украинската граница или да се приготви за наказания, които ще ударят Москва по-силно от всички, налагани до момента. Това предизвести държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, представен от Ройтерс.

Изявлението му бе направено пред публицисти в латвийската столица Рига, където заедно с външните министри от НАТО и Украйна обсъждаха скупчването на съветски бойци по украинската граница. Според Киев Русия е разположила повече от 90 000 военнослужещи.

По-рано Москва съобщи, че скупчването на бойци е за предварителна защита поради вероятното нахлуване на украински сили в контролираните от проруски сепаратисти райони на Донбас. Украинският външен министър Дмитро Кулеба отхвърли изказванията и ги дефинира като " съветска пропагандна нелепост, целяща да се прикрие подготовката на Русия за евентуална офанзива ".

" Не знаем дали президентът Путин е взел решение за навлизане. Знаем, че той има потенциал да направи това в къси периоди ", разяснява още Блинкен, който беше безапелационен:

" Ако Русия тръгне по пътя на борбата, когато става дума за Украйна, ние декларирахме ясно, че ще отговорим уверено, в това число с редица стопански ограничения с огромно влияние, които сме се въздържали да наложим в предишното. "

Блинкен отхвърли да уточни детайлности за тези наказания, но насърчи Москва и Киев да се върнат към дипломацията и да възродят мирния проект за Източна Украйна от 2014 година

Междувременно съветският външен министър Сергей Лавров разгласи, че кризата в Украйна може да бъде преодоляна посредством директни договаряния сред Киев, от една страна, и Донецк и Луганск, от друга.

" Вътрешноукраинският спор може да бъде преодолян само посредством цялостното и поредно осъществяване на минския комплекс от ограничения, който беше утвърден с резолюция на Съвета за сигурност и стана неотменна част от интернационалното право. Залогът за триумф са директните договаряния сред страните в спора - Киев и Донецк и Луганск ", бе безапелационен той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР